MODANıN MAKSIMALIST KRALı ROBERTO CAVALLI'YE VEDA

Dünya'nın en ünlü moda tasarımcılarından Roberto Cavalli, 83 yaşında sonsuzluğa uğurlandı. Tasarımcının onlarca iz bırakan maksimalist koleksiyonu, sanata ve modaya olan tutkusu ve Made in Italy üzerindeki etkisi asla unutulmayacak.

Moda sektörünün usta ismi maksimalist koleksiyonu ile tanınan Roberto Cavalli hayata veda etti. 1940 yılında Floransa'da doğan Roberto Cavalli, büyükbabası Giuseppe Rossi'nin Macchiaioli hareketinin önde gelen isimlerinden biri olması nedeniyle sanatçı bir aileden geliyordu. 1970 yılında kendi adını taşıyan moda markasını kurdu ve ilk koleksiyonunu Paris'teki 'Salon du Pret a Porter' da tanıttı. O sıralarda deri üzerine yenilikçi bir baskı sürecini icat edip patentini aldı ve ilk küçük mağazasını Saint-Tropez'de açtı. Burada Brigitte Bardot ve Sophia Loren gibi aktrislere patchwork denimden yapılmış ceketler, kot pantolonlar ve mini elbiseler tasarlayıp sattı.

Sonraki yirmi yıl boyunca Avrupa dışında büyük ölçüde bilinmiyordu. Ancak 1990'larda, önce kumlanmış görünümüyle, ardından kot pantolonlara Likra ekleyerek lüks denimi yeniden icat etti. Modanın en büyük isimlerinden biri haline geldi, kıyafetlerini farklı dönemlere göre yeniden icat etti ve bu süreçte küresel bir yaşam tarzı markası yarattı. Lenny Kravitz ve Cindy Crawford gibi ünlü isimler onun hayranları arasındaydı.

MADE İN ITALY'Yİ DÜNYAYA TAŞIDI

Roberto Cavalli Maison markası Cavalli'nin ölümünün ardından yaptığı resmi açıklamada 'Sevgiyle yaşanmış bir hayat. Bugün büyük bir üzüntüyle kurucumuz Roberto Cavalli'ye veda ediyoruz.' denildi. Açıklamada şu cümlelere yer verildi: 'Floransa'daki mütevazı başlangıçlardan itibaren Roberto, herkes tarafından sevilen ve saygı duyulan, dünya çapında tanınan bir isim olmayı başardı. Doğuştan yetenekli ve yaratıcı olan Roberto, herkesin kendi içindeki sanatçıyı keşfedip doğallaştırabileceğine inanıyordu. Roberto Cavalli'nin mirası, yaratıcılığı, doğa sevgisi ve değer verdiği ailesi aracılığıyla yaşayacak.'

Roberto Cavalli kreatif direktörü Fausto Puglisi ise duygularını şöyle ifade etti: 'Sizin mirasınız altında çalışmak ve böyle bir vizyon ve stille kurduğunuz marka için üretmek kariyerimin en büyük onuru. Huzur içinde yat, özleneceksin. O kadar çok kişi tarafından o kadar seviliyorsun ki ismin, başkaları için, özellikle de benim için bir ilham kaynağı olmaya devam edecek.' Yıllardır Just Cavalli serisinin lisansını elinde bulunduran OTB'nin kurucusu Renzo Rosso, ise tasarımcının Made in Italy'nin dünyada bir simgesi olduğunu, şaşmaz tarzının tüm nesil tasarımcıları etkilediğini söyledi ve 'Cavalli şirketi, Floransa'daki mütevazı başlangıçlardan itibaren, dünya çapında tanınan, herkes tarafından sevilen ve saygı duyulan bir isim olmayı başardı. O doğuştan bir sanatçıydı ve herkesin kendi içindeki sanatçıyı keşfedebileceğine inanıyordu. Roberto Cavalli'nin mirası, sanatıyla, yaratıcılığıyla, doğaya, hayvanlara olan sevgisiyle ve değer verdiği ailesiyle yaşayacak.' şeklinde konuştu.

Cavalli ve onun adını taşıyan moda evi, Beyoncé, Kris Jenner, Taylor Swift, Madonna ve Zendaya gibi ünlü isimler de dahil olmak üzere yıllardır pek çok kişi tarafından ilgiyle takip ediliyor.

2024-04-27T04:07:12Z dg43tfdfdgfd